به گزارش مقیم، محمد جعفریملک، رایزن فرهنگی ايران در فيليپين و حجتالاسلام عبدالحسين خسروپناه، ريیس انجمن حکمت و فلسفه و عضور شورای سياستگذاري مركز گفتوگوهاي ادیان و تمدنهاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، با اسقف ماروينا مهيا، دبيركل شوراي كنفرانسهاي اسقفهاي كاتوليك فيليپين ديدار كردند.
جعفریملک در آغاز اين ديدار گوشهاي از فعاليتهاي جمهوري اسلامي ايران در بحث گفتوگوهای بین ادیاني با پيروان ديگر اديان را شرح داد و طي آن گفت: بيصبرانه منتظر آغاز هشتیمن دور گفتوگوی میان کلیسای کاتولیک فیلیپین و ایران و اميدواريم در اين دور از گفتوگوها که در تهران برگزار میشود، کاردینال تاگله، اسقف اعظم كليساي كاتوليك فيليپين هم حضور داشته باشند.
وي در ادامه در خصوص حضور پيروان ادیان مختلف ابراهیمی در ایران، گفت: در ایران پيروان همه ادیان ابراهیمی در جوی آرام در حال زندگی هستند. از جمله مسیحیان در استانهای مختلف آزادانه در کلیساها به عبادت مشغولند.
پس از آن حجتالاسلام خسروپناه ضمن برشمردن مشکلات موجود در جوامع امروزی که برای ادیان بروز کرده و فعالیتهای جوامع سکولار در سطح جهان، بر لزوم انجام گفتوگو میان ادیان و ضروت آن سخنانی بيان كرد.
وي گفت: مسیحیت مقابلههایی با افراطیگرایی داشته است که میتواند در گفتوگوها تجربه خوبی برای حال حاضر باشد و شايد راهحلهایی که در اسلام وجود دارد، برای مبازره با فرهنگ برهنگی در مسیحیت قابل استفاده باشد. تأكيد ميشود كه فرهنگ برهنگي این تهدیدی برای نظام خانواده است. اگر میخواهیم خانواده را از بحران نجات بدهیم باید جلوی این فرهنگ برهنگی را بگیریم و قطعاً این با شناخت و عقلانیت امکانپذیر است.
در ادامه اين ديدار اسقف مهیا، دبيركل شوراي كنفرانسهاي اسقفهاي كاتوليك فيليپين با استقبال از موضوع گفتوگوی بينالادیان، با اظهار شگفتي از زندگی مسالمتآمیز پيوان ادیان در ایران گفت: تاکنون فکر نمیکردم در ایران پيروان ادیان دیگری هم زندگي كنند.
وي افزود: در سال 2021 به دلیل پانصدمین سال ورود مسیحیت به کشور فلیپین، برنامههای متفاوتی در نظر گرفتهایم و امیدواریم در این سال برنامههاي گفتوگوی بين ديني را با حضور پررنگ جمهوری اسلامی ایران در مانیل برگزار كنيم.
در پايان اين ديدار هيأت ايرني كتاب «كليساهاي ايران» را به دبيركل شوراي كنفرانسهاي اسقفهاي كاتوليك فيليپين اهدا كردند.