کد خبر : ۴۸۶۹۰۴ گروه : کشورها تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳ آبان ۱۳۹۶
تحصیل در کانادا و شرایط ویزای دانشجویی کانادا

مقیم/ ‌‌دانشگاه‌های‌ کانادا در انتخاب‌ دانشجویان‌ اختیار کامل‌ دارند. شرط‌ ورود به‌ دانشگاه‌ها بر اساس‌ معدل‌ نمرات‌ سال‌ آخر دانش‌آموزان‌ در دبیرستان‌ است.

به گزارش مقیم، در ادامه اطلاعاتی در زمینه تحصیل در کانادا، شرایط ویزای دانشجویی تحصیلی کانادا، دانشگاه های کانادا و سفارت کانادا بیان می گردد.


تحصیلات‌ پیش‌ دانشگاهی‌ کانادا


‌برخلاف تحصیل در استرالیا، مالزی یا آمریکا، در کانادا کودکان‌ از 3 تا 6 سالگی‌ در مهد کودک‌ها و دوران‌ آمادگی، تحت‌ تعلیم‌ و تربیت‌ قرار می‌گیرند. شروع‌ دوره‌ ابتدایی‌ (Elementary School) از 6 سالگی‌ است.

در استان‌ کبک‌ کلاس‌ اول‌ تا ششم‌Grades 1 to 6  و در استان‌های‌ دیگر کلاس‌ اول‌ تا هفتم‌ (Grades 1 to 7) دوره‌ ابتدایی‌ است.
دوره‌ دبیرستان‌(Secondary School) چهار سال‌ است‌ . (Grades 8 to 12) نظام‌ تحصیلی‌ پیش‌ دانشگاهی‌ در این‌ کشور به‌ گونه‌ای‌ است‌ که‌ تا قبل‌ از ورود به‌ دانشگاه‌ دانش‌آموزان‌ حدود 12 سال‌ تحصیل‌ می‌کنند. البته‌ در استان‌ اونتاریو برای‌ اخذ دیپلم‌ دبیرستان‌ باید 13 سال‌ درس‌ بخوانند و دانش‌آموزان‌ شش سال‌ درس‌ به‌ نام‌ دروس‌ علمی‌ اونتاریو  (Ontario Academic Credits)OAC را نیز در سال‌ سیزدهم‌ می‌گذرانند.

تحصیلات‌ دانشگاهی‌ کانادا
‌‌دانشگاه‌های‌ کانادا در انتخاب‌ دانشجویان‌ اختیار کامل‌ دارند. شرط‌ ورود به‌ دانشگاه‌ها بر اساس‌ معدل‌ نمرات‌ سال‌ آخر دانش‌آموزان‌ در دبیرستان‌هاست. شرایط‌ پذیرش‌ در دانشگاه‌های‌ کانادا برای‌ دانشجویان‌ تمام‌ وقت‌ و نیمه‌ وقت‌ یکسان‌ است. در خصوص‌ پذیرش‌ دانشجو برای‌ تحصیلات‌ تکمیلی، دانشگاه‌ها بر اساس‌ ضوابط‌ خود اقدام‌ به‌ این‌ امر می‌کنند. مراکز آموزش‌ عالی‌ در کانادا مستقل‌ هستند و مدارک‌ دانشگاهی‌ را خودشان‌ صادر می‌کنند. اکثر دانشگاه‌ها در کانادا انگلیسی‌ زبان‌ هستند، ولی‌ هفت دانشگاه‌ فرانسوی‌ زبان‌ و دو دانشگاه‌ دو زبانه‌ نیز وجود دارد.
 

ادامه تحصیل در کانادا
‌‌. 1 دوره‌های‌ هنری‌ و حرفه‌ای‌ برای‌ مدارک‌Certificate و Diploma از دوره‌هایی‌ هستند که‌ پس‌ از یک‌ تا سه‌ سال‌ تحصیل‌ به‌ دلیل‌ شرط‌ ورود آسان‌تر و نداشتن‌ معدل‌ بالا برای‌ ورود به‌ دانشگاه‌ها در کالج‌ها گذرانده‌ می‌شود.

۲‌: Bachelor . شامل چهار سال‌ تحصیل‌ تمام‌ وقت‌ است؛ در بعضی‌ رشته‌ها مانند معماری‌ طول‌ این‌ دوره‌ به‌ پنج‌ سال‌ نیز می‌رسد در استان‌ اونتاریو به‌ دلیل‌ طول‌ دوره‌ دبیرستان‌ که‌ 13 سال‌ است، دوره‌های‌ سه‌ ساله‌ نیز وجود دارد .
Master . 3
برای ورود به‌ این‌ دوره‌ داشتن‌ مدرک‌Bachelor با معدل‌ حداقل‌B ضروری‌ است. در صورتی‌ که‌ دانشجو بخواهد در رشته‌ای‌ غیر از رشته‌ قبلی‌اش‌ ادامه‌ تحصیل‌ دهد، باید تعدادی‌ درس‌ اضافی‌ بگذراند. به‌ همین‌ دلیل‌ طول‌ دوره‌های‌Master از یک‌ و نیم‌ تا سه‌ سال‌ متغیر است. ضمناً‌ در این‌ دوره‌ دانشجو می‌تواند درس‌ با(Dissertation) پژوهش‌ را مدنظر قرار دهد یا بیشتر به‌ درس‌ پرداخته‌ و در نهایت‌ یک‌ یا دو کار علمی‌ کوچک‌ را پشت‌ سر گذارد.
‌‌: Ph.D . 4
برای ورود به‌ این‌ دوره‌ معدل‌ +B یا بالاتر در دوره‌Master مورد نیاز است. علاوه‌ بر این‌ دانشجو باید توصیه‌های‌ کتبی‌ استادان‌ قبلی‌ داشته‌ باشد که‌ توانایی‌ او را برای‌ پژوهش‌ نشان‌ دهد. برای‌ دوره‌Ph.D. در کانادا دانشجو باید حداقل‌ سال‌های‌ تحصیلی‌ تمام‌ وقت، گذراندن‌ دروس‌ تعیین‌ شده، گذراندن‌ امتحان‌ جامع‌ (کتبی‌ یا شفاهی‌ یا هر دو) و نوشتن‌ و دفاع‌ شفاهی‌ از پایان‌ نامه‌ پژوهشی‌ را با موفقیت‌ بگذراند. طول‌ متوسط‌ دوره‌ دکترا در دانشگاه‌های‌ کانادا چهار سال‌ است.
در موارد خاصی‌ امکان‌ اخذ مدرک‌ Ph.D. بدون‌ دریافت‌Master و به‌ صورت‌ انتقال‌ از این‌ مرحله‌ و تنها با داشتن‌Bachelor میسر است.

اگر قصد ادامه تحصیل در رشته پزشکی را دارید، نکته زیر را بخوانید:
همچنین اگر برای مهاجرت اقدام می کنید باید بدانید که با مدرک پزشکی ایران تا قبل از امتحان دادن در بخش پزشکی کانادا و دریافت CMQ نمی توانید مشغول به کار شوید
‌نحوه‌ ارزشیابی‌ مدارک‌ تحصیلی‌ کانادا
‌‌‌. 1 مدارک‌Certificate و Diploma و کلیه‌ مدارک‌ دانشگاهی‌ (آکادمیک) 2 یا 3 سال‌ تحصیل‌ معادل‌ حداقل‌ 60 واحد به‌ شرط‌ تحصیل‌ پیوسته‌ و همگن‌ که‌ منجر به‌ اخذ مدرک‌Bachelor نمی‌شود، بعد از دیپلم‌ دبیرستانی، "کاردانی" ارزشیابی‌ می‌شود.
‌‌.2
 مدارک‌Bachelor بعد از دیپلم‌ دبیرستان، "کارشناسی" ارزشیابی‌ می‌شود.
.3
 مدارک Master با شرط‌ داشتن‌ کارشناسی، "کارشناسی‌ ارشد" ارزشیابی‌ می‌شود.
. 4
مدارک‌Ph.D. با شرط‌ داشتن‌ کارشناسی‌ ارشد، "دکترا" ارزشیابی‌ می‌شود. ‌‌

ارسال خبر به ديگران

نام شما:
ايميل شما:
ايميل گيرنده:
توضيح:
کلیدواژه ها : تحصیل در کانادا     |     ایرانیان مقیم کانادا     |     سفارت کانادا     |     ایران و کانادا     |     کانادا     |    
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی :
پست الکترونیک :
نظر شما :
مشاهده نظرات
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی :
پست الکترونیک :
نظر شما :

استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
logo-samandehi